Guttedrømmen som gikk oppfyllelse

Her er noen ord fra Jonas som nå opplever litt av guttedrømmen med uttak til sonelag, nasjonal eliteturnering og reise til Frankrike for å spille U13 turnering.

Her er noen ord fra Jonas som nå opplever litt av guttedrømmen med uttak til sonelag, nasjonal eliteturnering og reise til Frankrike for å spille U13 turnering.

For dere som ikke kjenner han heter han Jonas Fjeldberg Smistad og spiller på G14 i Bergen Nord. Han er Bergen Nord spiller på sin hals, spilt hele livet i Bergen Nord og både puster og lever for fotball.

Her er hans ord:

Hvert år lager jeg meg nye mål jeg har lyst å oppnå og dette året har begynt utrolig spennende for min del.

I november i fjor var jeg tatt ut på sonelag-Nord for 2005. Det var i begynnelsen ca 750 gutter på sone samlingene i Hordaland. Nå er vi ca 170 gutter igjen fordelt på 6 ulike soner. I november skal det herfra taes ut et kretslag og et skyggelag. Fra jeg ble tatt ut på sone-nord har det skjedd mye.

I mars ble jeg tatt ut sammen med 30 andre spillere fra de ulike sonene i Hordaland til en treningssamling med Kretsen og Brann. De skulle ta ut et G13 lag som skulle spille Nasjonal elite turnering på Nadderud. Det ble tatt ut 16 spillere og jeg var en av disse. Jeg fikk spille mot lag som Stabæk, Lillestrøm osv.

Dette var en utrolig opplevelse, samt en ny måte og reise på. Ingen brus, chips, is, hotdog eller lignende var tillatt. Det var fokus på hvile, riktig kosthold og trening. Dagene før måtte jeg registrere når jeg la meg og når jeg våknet. Hvor mye jeg trente og hvor klar/opplagt jeg var til trening

Da jeg kom hjem fikk jeg vite at det skulle taes ut en ny tropp som skulle få reise til Frankrike. Da ble dette et nytt mål. Jeg måtte klare å bli tatt ut til denne troppen. Nå ble det tatt inn 44 spillere fra de ulike sonene i Hordaland til treningssamlingen og bare 12 spillere fikk reise.

Jeg kan ikke beskrive den gleden jeg følte da jeg fikk beskjed at jeg var en av de 12 guttene.

19.mai stod jeg på Flesland klar til avreise. Glad, spent, nervøs og målbevisst. Nå hadde jeg fått enda en sjanse til å vise hva fotball betyr for meg. At jeg har en drøm om å leve av å spille fotball.

I Frankrike møtte vi lag som Nice, Athletic Bilbao og Guingamp. Det var varmt 25 grader og utrolig tungt å spille så mange kamper. Spesielt når du ønsket å prestere på topp hele tiden og gjøre ditt aller beste for laget. 

Jeg kom hjem fra Frankrike enda mer tent enn før. Føler jeg har enda mer å vise når det gjelder mine fotball ferdigheter.

Jeg klarte målet mitt som var å score mål og ble toppscorer på begge turneringene. Målet mitt videre er å bli tatt ut på Kretslaget som blir tatt ut i november. Så jeg har en god jobb gjøre framover. Det kommer til å bli mye egentrening med jeg en sterk motivasjon som driver meg.

 

På vegne av Bergen Nord er vi utrolig stolt over arbeidet Jonas har lagt ned for å komme dit han er kommet, og stolt over at han er Bergen Nord spiller. Til slutt kommer Jonas med noen oppmuntrende ord til dere andre i Bergen Nord som bærer på den samme drømmen:

 

Til alle dere som spiller fotball og har lyst å få oppleve spennende ting. Øvelse gjør mester har alle sagt til meg og det stemmer. Tren, øv på de samme fintene, ha mye egentrening, gå på banen med gode venner og bare kos dere. Jeg er bare en gutt fra Hordvik som har fått opplevd noe helt utrolig. Neste år er det kanskje det deg?

Med fotballhilsen fra
Jonas

Våre sponsorer

Bergen Nord er en NFF Kvalitetsklubb

Bergen Nord er en Fair Play klubb

Bergen Nord er et rent idrettslag

Følg oss på Facebook!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift