NFF Hordalands Fair play stipend til Anders Teigland Sandstø

Under helgens ledermøte i NFF Hordaland fikk Anders Teigland Sandstø NFF Hordaland sitt Fair Play stipend for utmerket oppførsel på en viktig seriekamp i fjor sommer.

NFF Hordalands Fair begrunner tildelingen slik:  

Tildeles en person eller lag som gjennom sesongen har markert seg ved å utvise gode og sunne verdier til beste for fotballens omdømme. 

Anders Teigland Sandstø – FK Bergen Nord

Fair play er norsk fotball sitt verdiarbeid. Med gode verdier i bunn skal fotballen bidra til å skape gode holdninger hos barn og unge. De gode holdningene som skapes synliggjøres i måten vi er på, både på og utenfor banen.
 

Fair play stipendet for 2017 går til en ung mann som på forbilledlige måte synliggjorde fotballens verdier i en juniorkamp for FK Bergen Nord (mot Loddefjord IL i juni 2017).

 

Kampens dommer, Charles Whiteley, beskriver hendelsen på følgende vis;
 

"Gårsdagens oppgjør var viktig for begge lag. Bergen Nord kjempet om videre eksistens i denne serien og var avhengig av seier for å kunne holde seg. Laget hadde scoret 2-0 allerede, i det vi fikk en situasjon der Loddefjord skulle forsvare ballen inn til målvakten. Under stort press klarer målvakt og egen spiller å kollidere med hverandre ved et uhell, hvilket fører til at Bergen Nord-spiller Anders Sandstø med nr. 13 på drakten plutselig står med ballen i beina og er fryktelig nærme å kunne sette ballen i mål. Målvakten endte i denne situasjonen opp med å ligge nede med en smell i hodet etter duellen med egen spiller, hvilket blir raskt oppfattet av Anders som vender seg litt vekk fra mål og stopper presset mot mål. Dermed blåser undertegnede av og får sjekket at målvakt har det greit. Det ender i en dropp som Loddefjord velger å spille tilbake til Bergen Nord.

 

I en så tøff situasjon der det kan stå om hvilken divisjon man spiller i til høsten, ble jeg utrolig imponert over hvilken holdning Anders viste i denne situasjonen! Mot, selvstendighet, gode holdninger, kjapp i reaksjonen - og ikke minst - Fair play på et kjempehøyt nivå! Anders scoret etter 25 min og 42 min og var en av de avgjørende faktorene til at laget også vant kampen, men denne opplevelsen husker jeg best fra kampen.


Gode prestasjoner er ofte et resultat av et godt miljø. Gjennom godt Fair play-arbeid over tid har FK Bergen Nord lykkes med å skape miljøer som er preget av en sterk verdiforankring og gode holdninger hos spillerne - noe Anders Sandstø er et godt eksempel på.

 

Hordalandsfotballen har mange gode rollemodeller. Anders Teigland Sandstø er en av dem. 

 

Vi gratulerer Anders Teigland Sandstø, FK Bergen Nord,

med årets Fair play stipend på kr. 5.000,-

 

Våre sponsorer

Bergen Nord er en NFF Kvalitetsklubb

Bergen Nord er en Fair Play klubb

Bergen Nord er et rent idrettslag

Følg oss på Facebook!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift